Algemene informatie Oost USA - Exit Reizen
Exit Reizen california rondreismiami reizennew york reizen
reis boekenreis aanvragenreis aanvragen
 
ALGEMENE INFORMATIE OOST USA
 
 

 

 
Bar Harbor
Boston
Cape Cod
Newport
Niagara Falls
Philadelphia
The Hamptons Long Island
Washington DC
Naar bezienswaardigheden Oost USA
Naar excursies Oost USA
   
Klimaat
Aan de oostkust van Amerika is er erg veel verschil in klimaat. In het noorden heeft men koude winters en milde zomers, het noord-oosten kent koude winters en zwoele zomers en in het zuiden zijn de winters zacht en de zomers heet.
   
nach oben

Bar Harbor

Deze stad was een bekend vakantieoord van de families Astor, Ford en de Rockefellers. Deze families hebben allemaal mooie en grote villa's gebouwd, die nu ook wel Millionaires’ Row wordt genoemd. Tevens ligt Bar Harbor langs het Acadia National Park, waar u Mount Cadillac vindt. In dit park vindt u prachtige bergen, meren en kliffen en vanaf verschillende punten heeft u een schitterend uitzicht.
   
nach oben

Boston

Beacon Hill Street

Als New England een hoofdstad zou hebben, dan zou dit zeker Boston zijn. Deze stad heeft immers alles wat een hoofdstad nodig heeft. U kunt de stad makkelijk verkennen met het openbaar vervoer of lopend. Er lopen verschillende routes door Boston waardoor u langs alle bezienswaardigheden komt. Als u de Freedom Trail volgt, komt u langs Beacon Hill (waar vroeger de elite van Boston woonde in bakstenen huizen uit de negentiende eeuw). Als u de route verder volgt komt u langs State House (groot gebouw met een gouden koepel), waar de regering van Massachusetts zich nu huisvestigt. Ook komt u langs het Old State House, een klein bakstenen gebouw uit het jaar 1712, die tussen de grote kantoren verborgen is.
   
nach oben

Cape Cod

Cape Cod is het beroemdste strand van New England. Hier kunt u zwemmen in de oceaan of in Cape Cod Bay. Tevens heeft u de mogelijkheid om te gaan wandelen en fietsen, hiervoor zijn verschillende routes uitgezet. Ook whale watching, vissen en zeilen behoren tot de mogelijkheden. Als u vanuit Falmouth richting het noorden rijdt, komt u door Mashpee, een kleine vestiging van de Wampanoag-indianen. De geschiedenis van deze indianenstam kunt u vinden in de Wampanoag Indian Museum aan de Route 139. Ook ligt hier in de buurt Hyannis, de residentie van de Kennedy's. Tevens vindt u hier het Kennedy Museum aan Main Street.


Credit: Discover New England

 
   
nach oben

Newport

Newport staat vooral bekend om zijn prachtige kust, herenhuizen en tuinen. Langs de Bellevue Avenue vindt u vele herenhuizen zoals The Breakers, Marblehouse en Rosecliff en deze zijn open voor bezoek. In de 19e eeuw was dit het vakantieoord voor de rijkste Amerikanen, zoals de Vanderbilts. Tevens kunt u een bezoek brengen aan Touro Synagogue (de oudste joodse kerk in Amerika), Museum of Yachting en Old Stone Mill. Tevens worden hier vele festivals georganiseerd, zoals het Black Ships Festival, Irish Festival op Labor Day en een Winter Festival in januari.


 
 
   
nach oben

Niagara Falls

Niagara Falls vanuit een helikopter

De Niagara Falls behoren tot de grootste en bekendste watervallen ter wereld en vormen samen de grens tussen de VS en Canada, Buffalo (staat New York) en de stad Niagara Falls (Ontario). Niet de hoogte (het verval) is erg groot, gemiddeld ongeveer 60 meter totaal, maar de breedte en de hoeveelheid water die de Niagarawatervallen passeert maken ze tot een groot spektakel. Wij raden u aan om een boottocht te maken met de Maid of The Mist. U kunt de watervallen dan van dichtbij zien. Denkt u er wel aan dat u bij deze tocht niet droog blijft.
   
nach oben

Philadelphia

 
In Philadelphia kunt u o.a. een bezoek brengen aan de Liberty Bell, Independence Hall en het Independence National Historic Park. In de Independence Hall komt u meer te weten over het ontstaan van de Verenigde Staten, hier kwam de Grondwet tot stand en werd de Onafhankelijkheidsverklaring aangenomen. Tot 1800 was Philadelphia zelfs de hoofdstad van Amerika. Philadelphia een prima stad om heerlijk te shoppen! Gaat u eens naar de Rittenhouse Row waar u o.a. Ralph Lauren, Tiffany en andere grote namen vindt. Op Jewelers Row zijn vele sieradenwinkels gevestigd en in Franklin Malls vindt u de bekende merken tegen voordelige tarieven. Of wat dacht u van de King of Prussia Malls: 365 winkels, restaurants, warenhuizen en nog veel meer! Ook zeker een bezoek waard: het graf van Benjamin Franklin en het Betsy Ross House waar de eerste Amerikaanse vlag werd ontworpen.

Independce Hall in Philadephia
 

   
nach oben

The Hamptons Long Island

Met 1401 vierkante mijl is Long Island het grootste eiland van het continent Amerika. Het eiland is verdeeld over vier gemeenten: Nassau, Suffolk, Queens en Kings (hieronder valt Brooklyn). Long Island is met zeven miljoen inwoners een dichtbevolkt gebied, al is dit niet te merken. De stedelijke sfeer en hoogbouw, zoals in New York, zult u niet snel vinden.

De steden en dorpjes op het eiland hebben namelijk hun historische charme behouden, maar zijn ook van alle hedendaagse gemakken voorzien. Dit alles wordt gecombineerd met opvallend mooie parken en een adembenemende kustlijn, waar u de oudste (nog toegankelijke) vuurtoren van Amerika kunt bezichtigen.

Op Long Island kunt u terecht voor rust en natuur, voor theater en uitgaan, maar ook voor surfen en andere buitensporten. Het eiland is dan ook zeer geliefd bij de 'high society', die vooral in de weekeinden en tijdens vakanties in grote getalen vanuit Manhattan naar Long Island reizen.
   
nach oben

Washington DC

Lincoln memorial

Washington D.C. Hier zetelt het Amerikaanse Congres, woont de Amerikaanse president (in het Witte Huis) en bevinden zich de ministeries van de federale overheid en tevens tientallen wereldberoemde musea, zoals National Gallery of Art, National Air and Space Museum, National Museum of American History en het Museum of Natural History. Er zijn leuke trekpleisters: het Ronald Reagan Building, US National Archives, Mellon Fountain, Lincoln Memorial, Washington Monument, Jefferson Memorial, Capitool, Vietnam Veterans Memorial en het Old Post Office.
Of gaat u Washington D.C. eens verkennen met de fiets *nieuw*.
   
nach oben